Tips voor treinreizen in Marokko

All

Als je met de trein reist, moet je eerst een paar richtlijnen weten over het boeken van een ticket, de reisklasse, de reistijd, de kosten van het ticket, en hoe je op het station komt.

Tijdens uw bezoek aan Marokko is de trein een van de handigste manieren om door het land te reizen. Het is betaalbaar en brengt u in een mum van tijd naar belangrijke steden. Als u met de trein wilt reizen, lees dan enkele belangrijke richtlijnen.

Kaartje boeken

Bij aankomst in Marokko kunt u op elk punt in het land op elk moment een kaartje reserveren of kopen. Het treinsysteem in Marokko is uitgebreid, dus het is meestal geen dilemma om een lift te krijgen. Naar Marrakech reizen vanuit Tanger is echter anders. Als de couchettes volledig bezet zijn, kunt u gebruik maken van de tweede klas, hoewel sommige hoteleigenaars de vrijheid nemen en u van tevoren voor een rit boeken.

Reisklasse

Er zijn twee manieren om met de trein te reizen in Marokko, een eerste klas en een tweede klas. In een eersteklas coupé passen zes mensen, terwijl in een tweedeklas wagon acht mensen passen. Als je eerste klas boekt, kun je een reservering maken, wat cool is als je een plaats bij het raam wilt hebben om van het uitzicht te genieten. Zo niet, dan is het wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Versnaperingskarretjes zijn meestal beschikbaar en bieden drankjes en snacks aan passagiers tegen verschillende prijzen.

Reistijd

De dienstregeling van de treinen kan worden geraadpleegd op de officiële site van de ONCF, die in het Frans is. Vanuit Marrakech reist u in 3 uur naar Casablanca, in 4 uur naar Rabat en in 7 uur naar Fes. Vanuit Tanger kunt u Marrakech in 11 uur bereiken via een rechtstreekse reis met overnachting, en Fes in 5 uur, en vice versa.

Ticket kosten

Treinkaartjes in Marokko zijn betaalbaar. U betaalt uw kaartje contant op het station. Kinderen onder de 4 jaar reizen gratis, terwijl kinderen van 4 tot 12 jaar een lager tarief hebben. De tarieven verschillen per reisklasse, waarbij de eerste klasse duurder is dan de tweede klasse.

Reizen naar het station

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Casablanca kunt u een trein nemen naar het centraal station van de stad. Van daaruit kunt u naar uw gewenste bestemming reizen, zoals Fes, Marrakech, Tanger en andere Marokkaanse steden. In andere steden dan Casablanca kunt u een taxi bellen die u naar het dichtstbijzijnde treinstation brengt. Probeer altijd een hoteladres bij de hand te hebben voordat u vertrekt. In andere steden is er ook een busverbinding.

Controleer in het treinstation altijd de dienstregeling om te voorkomen dat u een rit mist. Let ook op uw bezittingen. Als u uw eigen eten meeneemt naar de trein, wees dan zo vriendelijk om wat aan te bieden aan medepassagiers, tenzij het Ramadan is.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *